Om oss

Fridströms Måleri  startades 1936 av Helge Fridström. Företaget drivs sedan 1994 av tredje generationen, Lars Fridström, som tog vid efter sin pappa Sören Fridström.

 

På 30-talet var klädseln annorlunda, Helge bar alltid skjorta och fluga. Till och från sina arbeten cyklade han eftersom han aldrig skaffat sig körkort. Färgen blandade man själv med pigment, linolja och terpentin.

Helge hade en konstnärlig ådra varför han hade många ådrings- och marmoreringsjobb. Detta har gått i arv först till äldsta sonen Bengt Fridström, som var erkänt skicklig på allt vad marmorering och ådring heter. Bengt har gjort många trappuppgångar som vi än idag kan njuta av, exempelvis Plankgatan 1.

Farbror Bengt kom sedan att bli en utmärkt läromästare till brorsonen Lars Fridström, som i början av 90-talet gick i lära hos sin farbror. Under denna lärotid utmärkte sig Lars framförallt för sitt goda färgsinne som gjorde att han hade en unik förmåga att blanda färger, något som än idag är en stor tillgång i företaget då färgsättning av såväl privata hem, offentliga lokaler och fasader är ett av företagets tjänster.

Förutom de lite exklusivare och mer kompetenskrävande arbeten som ådring och marmorering, blandning av färg och färgsättning, arbetar vi idag även med större byggen som exempelvis Yllefabriken och Kopparhusen.

 

Vi har även serviceavtal med Riksbyggen sedan 1971. Servicearbeten har vi åt ett antal andra fastighetsägare såsom HSB och Eklöfs Fastigheter. Dessutom har företaget avtal med Stadium som vi arbetar åt i Sverige och Norden.

 

Vi anlitas också av ett antal byggfirmor såsom SEFAB, PEAB, Åhlin & Ekeroth, NOVA Projektpartner, Ivarssons Bygg med flera.

Givetvis arbetar vi även åt många privatpersoner med såväl hela villor som enstaka rum.

© 2020 Fridströms Måleri Norrköping
Skapad av: Polhammargruppen – Kreativt & Personligt